top of page

HELEEN

Ik ben Heleen en geef vanuit liefde les om jou fysiek en mentaal in beweging te krijgen via yoga en ademhalingstechnieken.
 

Na 20+ jaar internationaal yoga te hebben gedeeld in o.a. Londen en Silicon Valley, geef ik nu les in Nederland. Ik kijk ernaar uit samen met jou te vinden wat je zoekt.

Mijn expertise en stijl? Exclusief en met scherp oog voor detail! Dit vertaald zich in duidelijke stap voor stap uitleg en persoonlijke aandacht.

Merel Mollema Fotografie

Mijn eerste ervaring met Yoga was op mijn 21e. Als kind en jongere  was ik altijd een beweger; eerst handbal, turnen en dansen, daarna aerobics, fitness, tennis, badminton, zwemmen en vooral veel hardlopen. In het eerste jaar van mijn studie raakte ik bevriend met de moeder van een vriendin van mij. Zij was kunstenares, spiritueel, een prachtig mens van binnen en buiten, erg getalenteerd, en had heel wat levenservaring op zak. Nadat ze mij meditatie en wat yoga oefeningen had laten zien nam ze me mee naar haar wekelijkse yoga les.

Daar lag ik dan als 21 jarige tussen een groep oudere dames. Makkie dacht ik, saai waarschijnlijk. Tja....ego tripje? Ja hoor....daar kwam het, aan het eind van de les moesten we op onze rug gaan liggen en  de juf begon ons door een ontspanningsoefening te begeleiden. Ze begon met: “ontspan je tenen”. Uh, WAT? Ontspan je tenen? Ze ging verder: “ontspan je dikke teen”, “ontspan je tweede teen”, en ze ging door tot aan het kleine teentje en gedetailleerd door het hele lichaam, zelfs je organen! Ik wist niet wat me overkwam en dacht; no way! je kunt je tenen voelen en ontspannen? je kunt je organen voelen? Dat was zo’n onthulling voor mij dat ik me opeens bewust werd van het feit dat ik tot nu toe alle beweging van buitenaf heb ervaren. Of in een studio, staand voor een spiegel  (van buitenaf kijkend dus, niet van binnenuit voelend)  of me een bult rennen om fit te blijven. Ik was me nooit bewust geweest hoe een beweging eigenlijk in je lichaam voelt en hoe je veel meer bewuste aandacht aan een beweging en je lichaam kunt geven. Ik bewoog veel maar de connectie met het lichaam, en het gevoel was niet aanwezig. Yoga. Eindelijk had ik een vorm van beweging gevonden die alles in zich had wat ik zocht: beweging, balans, diepgang, spiritualiteit, connectie. This was it!

Sinds dat moment begon ik yoga te onderzoeken, wat uiteindelijk leidde tot het volgen van een Yoga Teacher Training in de Sivananda Ashram in New York die daarna een verhuizing naar Londen inspireerde waar ik Ashtanga Yoga ontdekte. Deze stijl is tot op de dag van vandaag, 20+ jaar later nog steeds mijn belangrijkste basis.

Van het runnen van een eigen Yoga school in Monterey CA , na 22 jaar in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond, ben ik sinds 2018 terug in Nederland waar ik mijn ervaringen met liefde deel. Ik heb de nodige certificeringen, maar de belangrijkste leerschool is altijd mijn eigen yoga practice geweest, samen met alle yogi's die door de jaren heen naar mijn lessen zijn gekomen. 

Mijn expertise is via beweging naar binnen kijken (bewust bewegen), voor transformatie en het vinden van een stukje rust. Ik heb een sterk oog voor detail en herken snel waar aan gewerkt kan worden. Of dit nu fysiek (blessures, pijn, spanning, chronische issues, negatieve gewoontes) of mentaal (stress, burn-out, depressie, zwaarmoedigheid, anxiety) is; ik kan je helpen!

Fun Facts

moeder van twee tieners

besluit alles vanuit mijn gevoel

ben een nomad: thuis geweest in Duitsland (Keulen), Engeland (Londen), India (Mysore), USA (Californië), Taiwan (Taipei) en nu Nederland
mindful movement programma ontwikkeld voor 12 basisscholen in California 
grootste deel van mijn leven vegetariër geweest
eignaar high-end tweedehands winkel geweest

ik ben dol op kruidenthee

we are all the same and we are all one!

Screenshot 2021-11-01 at 22.07.59.png
bottom of page