top of page

HELEEN

Ik ben Heleen en ik coach met volle aandacht voor jou zodat jij fysiek, mentaal of emotioneel in beweging komt. Dat doe ik met de technieken van yoga, ademhaling, bewust bewegen en mindfulness. Na 20+ jaar internationaal les te hebben gegeven in plekken als Londen and Silicon Valley, geef ik nu online privé lessen en intensives en oplocatie in Nederland.

Mijn expertise en stijl? Jou in beweging krijgen voor verandering. Leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft, daarmee aan de slag gaan en in dat proces dichter bij jezelf komen te staan: transformatie op fysiek, mentaal en emotioneel niveau!

FUN FACTS OVER YOGA, ADEMHALING EN MINDFULNESS

Op fysiek niveau kunnen deze technieken je hormonen en je spijsverteringssysteem in balans brengen, chronische pijnen en andere fysieke problemen verbeteren. Natuurlijk maken deze disciplines je ook flexibeler en sterker (zowel fysiek als mentaal). Ze kunnen ook denk patronen veranderen in meer optimistische gedachtes, stress levesl verlagen, en je algemeen gevoel van welzijn verhogen. Je bewustwording van wat je aan het doen bent en voelt vergroot en je ontdekt rust en creeert gezonde leefgewoontes. En nog zo veel meer...

MIJN SPECIALISATIES

Connectie met jezelf; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Omgaan met stress, nervositeit en angsten.

Omdraaien van negatieve spiraal naar positieve mindset.

Persoonlijke ontwikkeling.

Vinden van balans en rust.

Helen van chronische issues (fysiek, mentaal of emotioneel)

MIJN EERSTE ERVARING MET YOGA

 

....was op mijn 21e. Daar lag ik als 21 jarige tussen een groep oudere dames. Makkie dacht ik, saai waarschijnlijk. Tja.....daar kwam het, aan het eind van de les moesten we op onze rug gaan liggen en  de docent begeleide ons door de rustpose. “Ontspan je tenen” zei ze. Uh, WAT? Ontspan je tenen? Ze ging verder: “ontspan je dikke teen”, “ontspan je tweede teen”, en ze ging door tot aan het kleine teentje en gedetailleerd door het hele lichaam, zelfs je organen! Ik wist niet wat me overkwam en dacht; no way! je kunt je tenen voelen en ontspannen? je kunt je organen voelen? Dat was zo’n onthulling voor mij dat ik me opeens bewust werd van het feit dat ik tot nu toe alle beweging van buitenaf heb ervaren. Of in een studio, staand voor een spiegel  (van buitenaf kijkend dus, niet van binnenuit voelend)  of me een bult rennen om fit te blijven. Ik was me nooit bewust geweest hoe een beweging eigenlijk in je lichaam voelt en hoe je veel meer bewuste aandacht aan een beweging en je lichaam kunt geven. Ik bewoog veel maar de connectie met het lichaam, en het gevoel was niet aanwezig. Yoga. Eindelijk had ik een vorm van beweging gevonden die alles in zich had wat ik zocht: beweging, balans, diepgang, spiritualiteit, connectie. This was it!

Van het runnen van een eigen Yoga school in Monterey CA , na 22 jaar in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond, ben ik sinds 2018 terug in Nederland waar ik mijn ervaringen met liefde deel. Ik heb de nodige certificeringen, maar de belangrijkste leerschool is altijd mijn eigen practice geweest, samen met al diegenen die door de jaren heen naar mijn lessen zijn gekomen.

 

Mijn expertise is via beweging naar binnen kijken (bewust bewegen), voor transformatie en het vinden van een stukje rust. Ik heb een sterk oog voor detail en herken snel waar aan gewerkt kan worden. Of dit nu fysiek (blessures, pijn, spanning, chronische issues, negatieve gewoontes) of mentaal is (stress, burn-out, depressie, zwaarmoedigheid, anxiety).

FUN FACTS OVER MIJ

Moeder van twee tieners

Herstelde perfectionist

Thuis geweest in Duitsland (Keulen), Engeland (Londen), India (Mysore), USA (Californië), Taiwan (Taipei) en Nederland

Mindful movement programma ontwikkeld voor 12 basisscholen in California 

Eignaar high-end tweedehands winkel geweest

Dol op kruidenthee

Hou erg van lachen en dat merk je in mijn lessen

bottom of page