top of page

HELEEN

BEWEGING | BEWUSTZIJN | BEZINNING

FUN FACTS OVER YOGA, ADEMHALING EN MINDFULNESS

Op fysiek niveau kunnen yoga, ademhaling en mindfulness technieken je hormonen- en spijsverteringssysteem in balans brengen. Chronische pijnen en andere fysieke problemen kunnen verbeteren en natuurlijk maken deze disciplines je flexibeler en sterker (zowel fysiek als mentaal). Ze kunnen denkpatronen veranderen in meer optimistische gedachtes, stress levels verlagen, en je algemeen gevoel van welzijn verhogen. Je bewustwording van wat je aan het doen bent groeit, het brengt je in het moment en het stukje rust wat je ontdekt creëert gezonde leefgewoontes. En dat zijn nog maar een paar van de vele voordelen...

MIJN SPECIALISATIES

Connectie met jezelf vinden; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Ontwikkelen positief zelf beeld.

Omgaan met stress, nervositeit en angsten.

Omdraaien van negatieve spiraal naar positieve mindset.

Persoonlijke ontwikkeling.

Vinden van balans en rust.

Verlichten van chronische issues (fysiek, mentaal of emotioneel)

MIJN EERSTE ERVARING MET YOGA

 

....was op mijn 21e. Daar lag ik als 21 jarige tussen een groep oudere dames. Makkie dacht ik, saai waarschijnlijk. Tja.....daar kwam het, aan het eind van de les moesten we op onze rug gaan liggen en  de docent begeleide ons door de rustpose. “Ontspan je tenen” zei ze. Uh, WAT? Ontspan je tenen? Ze ging verder: “ontspan je dikke teen”, “ontspan je tweede teen”, en ze ging door tot aan het kleine teentje en gedetailleerd door het hele lichaam, zelfs je organen! Ik wist niet wat me overkwam en dacht; no way! je kunt je tenen voelen en ontspannen? je kunt je organen voelen? Dat was zo’n onthulling voor mij dat ik me opeens bewust werd van het feit dat ik tot nu toe alle beweging van buitenaf heb ervaren. Of in een studio, staand voor een spiegel  (van buitenaf kijkend dus, niet van binnenuit voelend)  of me een bult rennen om fit te blijven. Ik was me nooit bewust geweest hoe een beweging eigenlijk in je lichaam voelt en hoe je veel meer bewuste aandacht aan een beweging en je lichaam kunt geven. Ik bewoog veel maar de connectie met het lichaam, en het gevoel was niet aanwezig. Yoga. Eindelijk had ik een vorm van beweging gevonden die alles in zich had wat ik zocht: beweging, balans, diepgang, spiritualiteit, connectie. This was it!

Van het runnen van een eigen Yoga school in Monterey CA en 22 jaar in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond, ben ik sinds 2018 terug in Nederland waar ik mijn ervaringen met liefde deel. Ik heb de nodige certificeringen, maar de belangrijkste leerschool is altijd mijn eigen practice geweest, samen met al diegenen die naast mij trainden en al die lieve mensen die door de jaren heen mijn lessen hebben bezocht en mijn ervaringen met hun hebben laten delen.

 

Mijn expertise is via bewegen naar binnen kijken (beweging), daardoor transformatie in gang zetten (bewustzijn)  en daarna en daarin een stuk rust vinden (bezinning). Ik heb een sterk oog voor detail en herken snel waar aan gewerkt kan worden. Of dit nu fysiek (blessures, pijn, spanning, chronische issues, negatieve gewoontes) of mentaal is (stress, burn-out, depressie, zwaarmoedigheid, anxiety).

FUN FACTS OVER MIJ

Moeder van twee tieners

Herstelde perfectionist

Thuis geweest in Duitsland (Keulen), Engeland (Londen), India (Mysore), USA (Californië), Taiwan (Taipei) en Nederland

Mindful movement programma ontwikkeld voor 12 basisscholen in California 

Eignaar high-end tweedehands winkel geweest

Dol op kruidenthee

Hou erg van lachen en dat merk je in mijn lessen

bottom of page